Laatste nieuws!

Op maandag 20 augustus wordt de pilot editie van 'Zeeuws Weerzien' gelanceerd. 

 ZEEUWS WEERZIEN – DE KRANT VOL HERINNERINGEN

 Op maandag 20 augustus neemt gedeputeerde A.J. van der Maas het eerste exemplaar van Zeeuws Weerzien in ontvangst. Zeeuws Weerzien is een nieuwe, gratis krant vol anekdotes en verhalen over het leven van toen: van oude krantenartikelen tot columns van hedendaagse schrijvers. De krant is bedoeld voor iedereen in Zeeland, met name voor oudere inwoners. Om zelf te lezen, of als aansporing om samen met anderen eigen herinneringen op te halen. Gedeputeerde Van der Maas is enthousiast over de krant: “Aandacht voor ouderen zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar dat is lang niet altijd het geval. Het delen van verhalen brengt mensen bij elkaar. Als je met elkaar praat over vroeger, begrijp je elkaar vaak beter. En daarmee stimuleer je dat mensen langer mee kunnen doen in de maatschappij.”

Zeeuws Weerzien is een initiatief van Stichting Feest van Herkenning en wordt vanaf 21 augustus in een oplage van 50.000 exemplaren verspreid door heel Zeeland. Op diverse locaties is de krant mee te nemen, o.a. in musea, bibliotheken en archieven, zorg- en welzijnsinstellingen, wachtkamers van huisartsen en ziekenhuizen en bij lokale ondernemers. Voor iedereen die geen exemplaar heeft kunnen bemachtigen, is de krant ook digitaal te lezen op de website www.feestvanherkenning.info .

De krant maakt onderdeel uit van een onderzoeksproject van VU Medisch Centrum en Stichting Feest van Herkenning, gefinancierd door het FNO programma Meer Veerkracht, Langer Thuis. Onderzocht wordt hoe vitale ouderen hun minder actieve leeftijdsgenoten kunnen opvangen en ondersteunen in eigen sociale netwerken, ter bevordering van de kwaliteit van zorg- en leefomstandigheden. Voor elkaar en met elkaar: meedoen maakt het verschil. Het delen van herinneringen vormt daarbij een belangrijke schakel. Het geeft positieve energie en brengt mensen dichter bij elkaar.

De eerste uitgave van Zeeuws Weerzien betreft een piloteditie en is tot stand gekomen met medewerking van o.m. Zeeuws Archief, ZBIPlanbureau en Bibliotheek van Zeeland en PZC. Afhankelijk van het succes van deze editie, wordt bekeken of een structurele uitgave mogelijk is.

14 augustus 2018