Zeeuws Weerzien - de krant vol herinneringen

Zeeuws Weerzien is een gratis krant vol verhalen over het Zeeland van de vorige eeuw: van oude krantenartikelen tot columns van hedendaagse schrijvers. Om zelf te lezen, of als aansporing om samen met anderen herinneringen op te halen. Bedoeld voor 'oud en iets ouder', maar ook voor jongeren die nog nooit van een koenkelpot of schillenboer hebben gehoord...

Zeeuws Weerzien is in 2018 ontstaan in het kader van het project 'Meedoen is meetellen - het delen van herinneringen als middel voor ouderenparticipatie'. De krant is bedoeld als interactief middel om ouderen te stimuleren met hun omgeving in contact te blijven. De verhalen in de krant bieden daartoe een handvat: een gevarieerde mix van oude krantenartikelen tot persoonlijke vertellingen die de tijden van toen weer doen herleven. Alle Zeeuwse regio's komen daarbij aan bod.
Bekijk ook het filmpje over de achtergrond van de krant.

Seizoenuitgave
Voortaan komt de krant 4x per jaar uit: in maart, juni, september en december. Ter gelegenheid van het officiële vervolg op de pilot, verscheen in januari 2019 éénmalig een feestelijke special rondom nieuwjaarvieringen van vroeger. 

Reacties                                                                                                                                     
De redactie van Zeeuws Weerzien heeft de krant met veel plezier gemaakt. Wij zijn benieuwd wat u ervan vindt. Laat het ons weten via weerzien@feestvanherkenning.info (ook als u geïnteresseerd bent om te adverteren in de volgende editie).

Prijswinnaars
Benieuwd of u een prijs heeft gewonnen naar aanleiding van uw inzending voor de prijspuzzel? Check het nieuwsoverzicht.

Volg ons op facebook!