Nieuws en persberichten

Prijswinnaars puzzel nummer 2 (maart 2019)
De juiste oplossing is: Goed Zeeuws, goed rond. Terecht herkenden velen van u hierin de laatste regel van het Zeeuwse volkslied. Het keramiek borstbeeld van een Zeeuwse boer, gemaakt en geschonken door de heer Jan Davidse, gaat naar de koffie-/puzzelgroep van de somatiek afdeling van woonzorgcentrum Scheldehof in Vlissingen. Het boek 'Een Zeeuwse zeeschilder', ter beschikking gesteld door het Zeeuws Archief, gaat naar:
A.T.M. de Milliano, Terneuzen
M.J. de Regt, 's-Heer Hendrikskinderen
De winnaars krijgen hun prijs thuisbezorgd.

Prijswinnaars puzzel nummer 1 (januari 2019)
De juiste oplossing is: Trugkieke. De gelukkige winnaars van het boek 'Een Zeeuwse zeeschilder' (een verzameling schilderijen en prenten van de Middelburgse kunstenaar Engel Hoogerheyden), ter  beschikking gesteld door het Zeeuws Archief, zijn:
M. Jol, Zierikzee
W.L. de Haan, Sint Philipsland
H. Klooster, Breskens
De winnaars krijgen het boek thuisbezorgd.

Persbericht 2019-01-10 Zeeuws Weerzien, de krant vol herinneringen, gaat door
Op woensdag 16 januari reiken gedeputeerde A.J. van der Maas en burgemeester van Veere R.J. van der Zwaag het officiële eerste nummer van de krant Zeeuws Weerzien uit in zorg- en verpleegcentrum Nieuw-Sandenburgh in Veere. Afgelopen augustus verscheen de piloteditie van de krant. Naar aanleiding van de vele positieve reacties is besloten om door te gaan. Voortaan verschijnt de krant 4x per jaar.

Persbericht 2018-08-14 Lancering nieuwe krant Zeeuws Weerzien
Op maandag 20 augustus neemt gedeputeerde A.J. van der Maas het eerste exemplaar van Zeeuws Weerzien in ontvangst. Zeeuws Weerzien is een nieuwe, gratis krant vol anekdotes en verhalen over het leven van toen: van oude krantenartikelen tot columns van hedendaagse schrijvers.